/PVC Vloeren

De belangrijkste voor- en nadelen van een pvc-vloer

Pvc-vloeren zijn tegenwoordig steeds vaker terug te vinden in de Nederlandse woonkamers. Daarnaast zijn ze ook in het bedrijfsleven erg gewild, omdat ze veel druk aankunnen. Om u een beter beeld te geven bij pvc-vloeren, zetten wij alle voor- en nadelen voor u op een rijtje. Zo bent u goed op de hoogte voordat u beslist welke soort vloer u in huis wilt hebben.

Duurzaam en milieuvriendelijk

Pvc-vloeren zijn sterker dan bijvoorbeeld vinyl of laminaat. Met een goede slijtlaag gaat een pvc-vloer jarenlang mee, waardoor deze duurzamer is dan andere vloeren. Pvc-vloeren kunnen ook goed tegen vocht, waardoor deze vloer geschikt is voor de badkamer of een andere vochtige ruimte. Naast de lange levensduur worden pvc-vloeren milieuvriendelijk geproduceerd en is de vloer volledig recyclebaar.

Gemakkelijk te vervangen

Wanneer een pvc-vloer op een bepaalde plek beschadigd is, kan de strook met de betreffende beschadiging gemakkelijk individueel vervangen worden. Hierdoor hoeft een beschadigde vloer niet geheel vervangen te worden, maar kan de vloer wel gemakkelijk netjes gehouden worden.

Warm en comfortabel

In tegenstelling tot een natuurstenen of laminaat vloer voelt een pvc-vloer niet koud aan. Aangezien deze vloer ook niet hard is, voelt deze comfortabel aan bij het dagelijks gebruik

Goed te onderhouden en hygiënisch

Door het gladde vloeroppervlak is een pvc-vloer gemakkelijk schoon te houden door te stofzuigen en periodiek te onderhouden met pvc-reiniger. Kurkvloeren vereisen bijvoorbeeld meer onderhoud en tapijtvloeren zijn door de soort stof moeilijker schoon te houden. Tapijtvloeren zijn tevens niet geschikt voor mensen met een allergie.

Nadelen

Net als elke andere vloer, gaan er bij pvc-vloeren ook nadelen gepaard aan de voordelen. Bij de aanschaf van een vloer is het raadzaam om de voor- en nadelen duidelijk voor uzelf in kaart te brengen. De nadelen van een pvc-vloer worden hieronder besproken.

Krassen en beschadigingen

Met name op de goedkope varianten van een pvc-vloer kunnen snel krassen ontstaan. Zorg voor deurmatten bij de buitendeuren om te voorkomen dat steentjes en zandkorrels krassen kunnen maken op de vloer.

RUIME KEUZE

Een van de voordelen van een PVC vloer is het feit dat u een zeer ruime keuze hebt in verschillende dessins en kleuren. Zo weet u zeker dat u een vloer uitkiest die perfect bij de rest van uw woninginrichting past. Daarnaast doet een PVC vloer warm aan en maakt hij weinig geluid als erop gelopen wordt. Voeg daar nog de goede betaalbaarheid aan toe en u zult begrijpen waarom u altijd goed zit met een PVC vloer.

LANGE LEVENSDUUR EN MAKKELIJK TE ONDERHOUDEN

Een ander voordeel van een PVC vloer is dat de levensduur van zo’n vloer erg lang is. Oorspronkelijk werden de vloeren ontwikkeld om in scholen, ziekenhuizen, winkels en bedrijven gebruikt te worden waardoor ze nu de zwaarste belastingen aan kunnen. Daarnaast is een PVC vloer ook heel gemakkelijk te onderhouden.

Creëer uw eigen look

Onze collectie PVC vloeren is zeer uitgebreid en is met de hand bewerkt waardoor ze elke keer weer een uniek gevoel weten te creëren. Zo kost het u geen enkele moeite om stijlvol voor de dag te komen met de vloer in uw woning. Bovendien is een PVC vloer perfect geschikt voor vloerverwarming.

Call Now Button